Според психолозите да излезем от мрачното състояние и да се почувстваме

...
Според психолозите да излезем от мрачното състояние и да се почувстваме
Коментари Харесай

Как да приповдигнем настроението си?

Според психолозите да излезем от мрачното положение и да се почувстваме щастливи въобще не е сложен развой. Става въпрос за няколко простички трика, с които да подлъжем тялото си и които в действителност ще се отразят добре на целия ни тонус и ще приповдигнат настроението ни.

Дайте на тялото си физическа интензивност

По време на подготовка, кръвообращението става по-интензивно, заради което клетките се доставят по-добре с О2. Това спомага за възстановяване на метаболизма, в това число и в нервната система. Физическото натоварване се съпровожда от повишение на равнището на някои хормони като адреналин и по-късно - ендорфин и понижаване на други изключително кортизол - т. хар. хормон на напрежението.

По-често прекарвайте времето си навън

Температурата на въздуха, при която хората се усещат по-доволни от живота, е почти 14 ° С. Това умозаключение е направено от експерти на Американското метеорологично сдружение по време на социологическото изследване. Опитайте минимум 20-30 минути дневно да прекарате на чист въздух, по-често проветрявайте пространствата. Ще се чувствате отпочинали и свежи и ще можете елементарно да изпълнявате и най-трудните задания.

Прекарайте време с приятелите и фамилията

Това е една от тайните на дълголетниците от остров Окинава, които съгласно социологическите проучвания са измежду " най-щастливите " хора на планетата. В този район хората поддържат тясна връзка с приятелите си от най-ранно детство до дълбока напреднала възраст, събират се няколко пъти седмично, с цел да вечерят дружно, да гледат филми или да играят голф или тенис. Местните хора считат, че е доста значимо да прекарват време с роднините си и постоянно, вместо да купуват нещо за себе си, правят приятни изненади на другите, което ги прави по-щастливи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР